Carla spreekt
Uitvaartspreker & trouwceremonies
 

Wat kan ik voor je doen?

Na het overlijden van jouw dierbare, ben je vaak overmand door emoties. Het is alsof je niet meer helder kunt nadenken. Als uitvaartspreker of ritueelbegeleider help ik je om samen tot een mooi afscheid te komen. Ik luister echt naar jou, open mijn hart en ben er voor je.
Een applaus bij een uitvaart, is dat raar? Ik heb wel eens het gevoel gehad om dat te doen. Soms kan iemand zo mooi en beeldend vertellen, dat ik een applaus wil geven. Dan is het een verhaal wat  me raakt, wat me boeit, wat me emotioneert en wat me laat lachen. Dat wil ik voor je zijn.

Als uitvaartspreker of ritueelbegeleider sta ik jullie bij in de week na het overlijden van een dierbare. In een eerste gesprek luister ik naar de wensen die er zijn en van daaruit gaan we samen kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Ik kan een volledige afscheidsdienst van welkom tot slotwoord maken, wat zo persoonlijk mogelijk gemaakt wordt. Samen zoeken we naar passende muziek of gedichten en het is mogelijk om een afscheidsritueel toe te voegen. Maar misschien willen jullie zelf ook iets doen. Daarin kan ik ondersteunen of ideeën geven. Bijna alles is mogelijk.

Willen jullie het afscheid zelf vormgeven, maar het levensverhaal door mij laten schrijven en vertellen? Of zou je het graag zelf willen vertellen? Als je de woorden niet kunt vinden, dan zoek ik met je mee. Samen maken we er een mooi levensverhaal van. Ik wil werken vanuit mijn hart. In lief en leed. Ik sta open voor jullie wensen.


Tijdens het ophalen van herinneringen hoor ik de meest mooie verhalen. Wie was de overledene voor jullie? Hoe was het leven wat geleefd is? Er kan zoveel meer dan vroeger, toen iedere uitvaart bijna hetzelfde was. Nu mag het gelukkig veel persoonlijker. Ieder mens is toch uniek, dus waarom een uitvaart niet? Ook kijk ik naar manieren om eventuele kinderen te betrekken bij de uitvaart, op een wijze die past bij hun leeftijd.


Na ons gesprek ga ik naar huis om te schrijven. Mijn gedachten zijn bij jullie en ik heb vaak het gevoel of ik de overledene heb gekend, zoveel herinneringen heb ik gehoord. Ik maak er een mooie afscheidsviering van en jullie ontvangen de volledige teksten ter controle. Tot 24 uur voor de uitvaart kan ik nog aanpassingen doen, net zo lang tot jullie het goed vinden.Mijn tarief als uitvaartspreker is

€ 350,00

Mijn tarief als  ritueelbegeleider is

€ 475,00

Alleen het schrijven van een levensverhaal is

€ 250,00

Dit tarief is exclusief reiskosten van  € 0,25 per km. De eerste 25km vanaf Losdorp zijn inclusief.Als je een uitvaartverzekering hebt, kun je de kosten voor mijn begeleiding meestal declareren onder de post 'vrij besteedbare ruimte'. De uitvaartverzorger of verzekeraar kan je hierover meer informatie geven.


Ook is het mogelijk om in de laatste levensfase met mij in gesprek te gaan.

Hoe moeilijk het ook is, er komt een tijd dat het leven eindigt. In jouw laatste levensfase wil ik een luisterend oor zijn. Samen maken we jouw eigen, persoonlijke levensverhaal. Als je luistert, zie je in je hoofd de beelden waar ik over spreek. Je gedachten dwalen af naar dierbare herinneringen. Ze zijn bijna tastbaar.

Mijn tarief hiervoor is in overleg.Al mijn diensten kunnen desgewenst in het Groningse dialect.

 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn